Откриването на пряка въздушна линия София-Пекин и на клон на

...
 Откриването на пряка въздушна линия София-Пекин и на клон на
Коментари Харесай

Радев кани китайска банка да отваря клон у нас

 Откриването на директна въздушна линия София-Пекин и на клон на китайска банка в България ще насърчи туризма, търговията и вложенията. С тези думи се обърна президентът Румен Радев на среща с китайския министър председател Ли Къцян в град Далиен. Радев е на посещаване в далекоизточната страна от през днешния ден до 5 юли.
България и Китай би трябвало да повдигнат на ново равнище двустранните политически връзки, което да внесе подтик и да разкрие нови вероятности пред партньорството в стопанската система, вложенията и други сфери от съвместен интерес - беше общата позиция на президента Румен Радев и министър-председателя на Китай Ли Къцян.

На срещата в Далиен българският държавен глава показа на министър-председателя на Китай предложение за главните насоки за развиване на българо-китайските връзки. В документа се съдържат 9 предпочитани области, в които България и Китай имат огромен капацитет да осъществят взаимноизгодни планове: транспортна инфраструктура; финансово-инвестиционната активност и финансови технологии; IT бранш и започващи компании; научно-изследователска и развойна активност и иновации; разкриване на директна авиолиния сред Пекин и София; туризъм, селско стопанство; стабилно развиване и градско планиране; енергетика.

България към момента е бяло леке на картата на китайските вложения и това би трябвало да се промени уверено, е позицията на българския държавен глава. Държавният глава акцентира, че облекчаването на капиталовия, финансов и търговски продан сред България и Китай е в интерес както на двете страни, по този начин и на нашия район.

Китайският министър-председател оцени високо концепцията на българския президент, споделена на срещата им в София през 2018 година, за разкриване у нас на Център за световно партньорство в границите на самодейността „ 17+1 “, който да способства за изследването на правната рамка на Европейски Съюз и реализирането на перспективни капиталови планове. За нейната реализация към този момент работят държавните управления на двете страни.  На срещата в Далиен президентът означи и опцията за построяването на българо-китайски център за научни проучвания и нововъведения в София, които са определящ фактор за силата и конкурентоспособността на стопанската система.
 standartnews.com
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР